ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κάθε βδομάδα γίνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και ενάρξεις σεμιναρίων σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τον εσωτερισμό. Εδώ θα βρείτε τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας.
Μαθήματα καθημερινής ζωής από τον Νίτσε

Μαθήματα καθημερινής ζωής από τον Νίτσε

  • Ημερομηνία: 17 Οκτωβρίου 2018 - 17 Οκτωβρίου 2018
  • Time: 8:00 pm - 10:00 pm
  • Τοποθεσία: Αγ. Μελετίου 29, Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή Δραστηριότητας

«... Μια μυστική γοητεία είχε ο αντάρτης ετούτος, μαυλιστικό ξόρκι τα λόγια του, που ζάλιζε και μεθούσε κι έκανε την καρδιά σου να χορεύει. Αλήθεια, ένας χορός διονυσιακός ο στοχασμός του ...» (Ν. Καζαντζάκης)

Ο στοχασμός του Νίτσε είναι συγκλονιστικά ανατρεπτικός, καινοτόμος και διεισδυτικός, ενώ το πρωτότυπο και τρομερά παρεξηγημένο φιλοσοφικό του έργο επηρέασε σχεδόν όλους τους διανοητές μετά από εκείνον. Υπήρξε δριμύτατος επικριτής κάθε κατεστημένου σκέψης και τάξης, ιδιαίτερα των θρησκευτικών και προτάσσει την ατομική βελτίωση ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ατομική και συλλογική ελευθερία. Εναρμονίζει το Απολλώνιο με το Διονυσιακό στοιχείο μέσα από μια διαδικασία αιώνιας επιστροφής και μας ωθεί προς την επιστροφή στην αρετή και την ανύψωση του ανθρώπου προς τον Υπεράνθρωπο, αφήνοντας το φωτεινό του αποτύπωμα ως κορυφαίος διανοητής του Νέου Ουμανισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αγίου Μελετίου 29 - Κυψέλη - Αθήνα

τ. 210 88 10 830

κ. 6980 958 137

Μπορείτε να δείτε και την εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ

Τοποθεσία